In Memoriam

 

Gerrit Tijhuis

Op 5 Augustus 2022 bereikte ons het droevige nieuws dat ons koorlid Gerrit Tijhuis is overleden. Gerrit was lid van Shantykoor Riessen sinds 2013, de meeste mensen kenden hem als Gejke van de Kraansgeje.

Gerrit was een echte Rijssenaar, hij kon zich prima uitdrukken in het Nederlands, maar hij sprak toch het liefst in het dialect. Eén van zijn lievelingsliederen was "Mien Oaldershoes" omdat deze in het dialect gezongen wordt. 

Bij ons koor zorgde hij samen met anderen voor het opbouwen van tent en podiums in de opbouwcommissie, hij zat in de barcommissie en is een aantal jaren bestuurslid geweest. We hebben allemaal heel veel waardering voor zijn inzet.

In 2021 kreeg Gerrit een hersenbloeding, een grote schrik voor ons allemaal. Tijdens zijn revalidatie bij het Krönnenzommer in Hellendoorn hebben we hem een serenade gebracht. Hij vond het prachtig en heeft wekenlang nagenoten van alle filmpjes en foto's die gemaakt waren.

Helaas ging het steeds slechter met Gerrit en kwam zijn overlijden toch onverwachts. Om zijn laatste wens te vervullen heeft Shantykoor Riessen op zijn afscheidsdienst "Mien Oaldershoes", "Sloop John B" en "Rolling Home" gezongen. Bij "Sloop John B" zongen Leidy en dochter Andrea mee op het plekje van Gerrit omdat ze dit nummer vaak thuis zongen. Vervolgens hebben we samen met de Tukkerladies "Sierra Madre" en "The Fields of Athenry" gezongen.

We gaan Gerrit missen en we wensen Leidy, kinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.