In Memoriam

Henk Jan Hoeven

Na een kort ziekbed van nog geen 7 weken hoorden we op dinsdag 27 april 2021 dat    onze medezanger Henk Jan Hoeven is overleden.

Henk Jan was lid van Shantykoor Riessen  sinds 2016 en was altijd zeer trouw aanwezig zowel bij repetities als bij de optredens. In het koor stond hij dan wel vooraan, maar een mens die op de voorgrond wilde treden was hij niet. Wij kennen Henk Jan als een vriendelijke bescheiden man, hij genoot van het zingen maar ook van de gezelligheid in het koor.

Henk Jan had een bijzondere verhouding met dialectliedjes, hij beweerde altijd dat hij niet snapte waar het over ging maar hij zong de liedjes wel uit volle borst mee. Zijn lievelingslied was “Hoor je het ruisen der golven”.

Behalve het zingen was Henk Jan een verknocht natuurliefhebber, dat was hem met de paplepel ingegoten toen hij opgroeide in Berg en Dal. Henk Jan stond bij een groot aantal koorleden ook bekend als gymnastiekleraar en als coach bij de jeugdteams van RIVO.

Als gevolg van het coronavirus heeft de begrafenis van Henk Jan in familiekring plaatsgevonden op Natuurbegraafplaats de Koningsakker te Arnhem.


 

 

Jelle van Pijkeren


Op 16 februari 2020 is ons voormalig lid Jelle van Pijkeren overleden na een langlopende en slopende ziekte waardoor hij steeds minder kon doen. Jelle was vanaf de oprichting van het Shantykoor Riessen een betrokken en actief lid van het koor. Dat heeft geduurd tot het voorjaar van 2019 toen hij, omdat zijn gezondheid hem in de steek liet, tot zijn eigen grote spijt het lidmaatschap helaas moest opzeggen. In het koor was Jelle een kenmerkende verschijning. Hij had een prachtige sonore basstem en niemand kon zo laag zingen als Jelle dat kon. Hij was ook een groot liefhebber van shantymuziek en was er trots op dat hij kon meezingen bij het Shantykoor Riessen. Je kon serieuze gesprekken voeren met Jelle maar een aantal leden herinnert zich dat hij ook wel de gangmaker bij een feestje was. Maar bovenal, Jelle was gewoon een vriendelijke man voor iedereen bij het koor. 
Op verzoek van de familie heeft  het Shantykoor Riessen bij de begrafenisplechtigheid enkele nummers gezongen.  
Bestuur en leden van Shantykoor Riessen wensen Lian en de familie veel sterkte.  
 

 

Harry Heuten

Wij ontvingen het droevige bericht dat ons lid Harry Heuten is overleden op 20 februari 2019. Ondanks dat zijn gezondheid hem de laatste tijd wat in de steek liet, is het toch nog vrij plotseling gebeurd. 

Harry was een markant figuur binnen ons shantykoor. Nooit op de voorgrond maar altijd aanwezig  en trots op het koor. Altijd een mooi verhaal of een grappig filmpje. Hij had een goede en verstandige inbreng binnen het koor en had verstand van muziek. En hij genoot zichtbaar van de repetities en de optredens. De gezelligheid er omheen vond hij geweldig.
Als je Harry zag dan zag je ook Gerrit; twee broers en gezworen kameraden. Ze deden bijna alles samen dus ook het zingen kon dan niet achterblijven. Harry en Gerrit waren er bij vanaf de eerste repetitie van het Shantykoor Riessen.

Het was een wens van Harry dat wij op zijn begrafenis met het Shantykoor een aantal nummers zouden zingen. Omdat echtgenote Dineke lid is van de Tukkerladies hebben we dat gedaan in een setting waarbij we als koren samen enkele door Harry en Dineke uitgezochte liedjes hebben vertolkt.
Bestuur en leden van Shantykoor Riessen wensen Dineke en de familie veel sterkte.

Harry, we zullen je missen maar nooit vergeten.


 Dinant Rozendom

Op 28 november 2015 bereikte ons het trieste bericht van het plotselinge overlijden van onze dirigent Dinant Rozendom. Wij zijn diep geschokt en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

Dinant was vanaf de start van het Shantykoor Riessen in mei 2013 onze dirigent. Toen we hem benaderden hiervoor, zei hij meteen volmondig ‘ja’ ondanks het feit dat de maandag tot dat moment zijn enige vrije avond was. Sindsdien was hij niet meer weg te denken als muzikaal leider van ons koor. Hij hielp het koor niet alleen met muziek en zang, maar schreef ook zelf nummers. Hij vertaalde de typische shanty’s naar mooie Riessense chansons met zijn eigen teksten. Dinant had een brede muzikale kennis. Hij was niet alleen dirigent, maar speelde ook klarinet bij verschillende nummers. Als lid van de muziekcommissie selecteerde hij voor elk optreden de geschikte nummers en zorgde dat alle leden van de juiste muziek en tekst werden voorzien. Regelmatig herschreef hij muziekstukken, zodat deze geschikt waren voor het koor en de muzikanten. Hij miste in de afgelopen jaren geen enkele repetitie en slechts één optreden.

Met zijn muziekkennis, zijn authentieke en warme manier van leidinggeven, zijn humor, grappen en de gezelligheid die hij bracht was hij voor het Shantykoor Riessen hét muzikale middelpunt.

We gaan zijn markante persoonlijkheid, zijn toegankelijke manier van doen, zijn muzikale talent en betrokkenheid enorm missen.

De door hem geschreven nummers zullen we als eerbetoon met veel respect en fijne herinneringen aan Dinant blijven zingen. 

Zijn dochter Nanette nam het dirigentenstokje over!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2014 moesten we afscheid nemen van twee van onze zangvrienden:

 

 

Wim Leusink

Wim Leusink overleed op 16 februari 2014 aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Hij was, samen met zijn broer Henk, lid van het eerste uur. Wim heeft zich enorm ingezet voor de totstandkoming van ons logo. Vanwege zijn gezondheid was hij de enige die tijdens de repetities mocht zitten. Hij genoot zichtbaar van het zingen en de contacten met de andere leden. Voor ons allemaal, maar voor zijn broer Henk in het bijzonder, is de lege plek natuurlijk ongelofelijk pijnlijk. Wim inspireerde velen door zijn betrokkenheid, vriendschap en enthousiasme. Hij maakte op ons allemaal hiermee veel indruk. We missen hem ongelofelijk.

     
 

 

Gerrit Wessels

Op 25 augustus 2014 kwam er toch nog plotseling een einde aan het leven van Gerrit Wessels. Na een ziekenhuisopname tijdens zijn vakantie leek hij aanvankelijk weer op te knappen. Op maandag 18 augustus brachten we hem nog een spontane 'serenade' op de parkeerplaats voor zijn appartement. We zongen 'Mien Ooldershoes' en dat deed Gerrit erg goed. Wie had kunnen vermoeden dat we tien dagen later samen aan zijn graf stonden en weer voor hem zongen... Gerrit was onze koorleider, zorgde voor de opslag van de geluidsapparatuur en was lid van het team dat elk optreden zorgt voor de opbouw. We missen Gerrit enorm. Niet alleen als leider, maar ook als vriend.